Sammen om å bedre folkehelsen

 

 

 

 

 

200 aktive seniorer, fremdeles plass til flere

«Eldre som er fysisk aktive og i god fysisk form vil i større grad kunne være selvhjulpne i hverdagen og kan bo hjemme lengre» (Helsedirektoratet, 2019).
200 aktive seniorer, fremdeles plass til flere

 

 

 

 

 

Siden oppstart av aktivitetstilbudet Evig Aktiv i 2012 har antall grupper og deltakere økt kraftig, til stor begeistring. Fordelt på 14 ulike grupper i Fana og Ytrebygda er det nå i overkant av 200 seniorer i aktivitet hver uke.
Fremdeles har vi ledig kapasitet på flere av gruppene og vi har løpende påmelding.
Deltakerne på gruppene er fra rundt 60 år og oppover, hvor noen av de eldste er over 90
år.
Hos oss er alle velkommen og vi er behjelpelig med å finne en gruppe som passer ditt behov.

Hva tilbyr Evig Aktiv?
Evig Aktiv har to ulike konsept, lett trim med stol og sirkeltrening.
Lett trim med stol har fokus på å trene opp balansen, bygge generell styrke og bedre bevegeligheten. Trimmen gjennomføres stående og sittende på stol.
Sirkeltrening har et litt høyere aktivitetsnivå med styrketrening for hele kroppen, enkel kondisjonstrening, samt fokus på balanse. Trimmen gjennomføres både med enkelt utstyr og med egen kroppsvekt. 

I tillegg til at trimmen er effektiv og godt tilrettelagt er dette også en sosial arena hvor man blir kjent med nye mennesker. Aktiviteten og øvelsene er lagt opp for å styrke de største muskelgruppene i kroppen, bedre balansen og øke kondisjonen. Den blide gjengen og den gode stemningen bidrar sammen med treningen, til å øke følelsen av overskudd og energi i hverdagen.

Det er aldri for sent å starte med aktivitet!

Dersom du har spørsmål om tilbudet eller ønsker å melde deg på kan du ta kontakt med Inga Drågum for en hyggelig prat og gjerne en uforpliktende prøvetime.
Mail: prosjekt@idrettbergensor.no
Tlf.: 926 31 834

Les mer om viktigheten av fysisk aktivitet for eldre, på Helsedirektoratet sine sider.

 
Powered by Cornerstone